zaterdag 14 januari 2006

Coming up!

Ik ontdek net, al rondsurfend, wat mijn volgende project wordt: Ik ga met de FLAK meedoen, fantastisch, voor de mooie paarse 100% wol waar ik in een opwelling een paar kilo van kocht op de Kreadoe. Gauw even mijn rode vest afmaken, en ... en ...

8 opmerkingen:

Berthi zei

FLAK....kan ik het nog bijhouden met al die afkortingen????

yvonnep zei

Inderdaad, vertel wat meer!

José zei

Nou zeg, ervaren surfers als jullie zijn kun je die link toch wel openen?
FLAK staat voor Follow the Leader Aran Knitalong. Het is een project om in stappen een Aran trui te gaan maken, als knitalong, dus met zijn velen.
Heel systematisch, eerst een proeflapje (jaja), dat wassen, dan opnieuw meten, zo nodig aanpassen, dan weer een groter proeflapje, nu met de door jou gekozen kabels en patronen, dan een schouderstuk. Verder ben ik nog niet, met lezen, want er komt steeds een klein stukje beschikbaar. En beginnen met breien, dat wil ik wel, maar daarvoor staan nog wat praktische bezwaren in de weg...

Arja zei

klinkt goed. weet je al welke kabels en hoe het eruit moet zien? wordt het een trui voor jezelf?

Anoniem zei

Ik denk dat dat een hele mooie trui wordt! Ik ga niet meedoen, maar wel de instructies downloaden en bewaren. Je weet maar nooit!
Lie(f)s

Berthi zei

Josee,lees ik proeflapjes???? Wat heb ik daar een hekel aan. Ik haal blijkbaar liever 'tig' keren uit. Zoals bij mijn sokken. Het is niet meer bij te houden hoe vaak ik ze al uitgehaald heb. Maar.... ze komen eraan!!!!

José zei

Ja hoor, echte proeflapjes, en niet van die kleintjes ook :-)
Ik zie ze intussen als voorpret, want ik brei tegenwoordig af en toe een klein stukje van garen dat nog geen bestemming heeft, maar waarvan ik graag wil weten hoe het wordt en op welke naalden of met welke steken het me het beste bevalt. Soms haal ik die weer uit, soms niet ik er een notitieblaadje aan met de gebruikte naalddikte erop, want die vergeet ik natuurlijk, als het lapje een tijdje moet wachten op een vervolgactie.
Het paarse garen voor de FLAK-trui is al voorzien van een lapje met ingewikkeld patroon en een briefje met "naalden 4,5" erop, dat komt best in orde!

Berthi zei

Bewaar je proeflapjes maar! Daar kun je straks weer iets moois van fabriceren.