woensdag 1 februari 2006

Sok-ster-mutsje

fortissima socka mutsjebovenaanzicht
Nog een toepassing van het patroon van Liza: een sterrig mutsje van 96 steken op naalden 3. Maatje pasgeboren, geshowd door een grapefruit.
Ik vind het experiment met de minderingen tussen de overhalingen en meerderingen wel geslaagd. Waarom een puntje er bovenop? Dat is makkelijker te maken dan een pompoentje, is net iets meer dan gewoon rond bij elkaar trekken en laat toch de stervorm goed zien.

10 opmerkingen:

Berthi zei

Ontzettend leuk mutsje. Wat voor breigaren heb je gebruikt?

berthi zei

Misschien het breigaren dat bij de log van maandag 30 januari staat?

José zei

Ja: Fortissima Colori Socka Color van Schoeller + Stahl, nummer 9044.

berthi zei

Dank je, ga ik noteren. Het geeft een erg mooi resultaat.

Liza zei

Heel geslaagd José! Misschien wel leuk voor op de SnB site als we een soort van Nederlandse Knitty gaan maken? Goed opschrijven wat je gedaan hebt!

Lies zei

Ik wil het patroon ook graag! wat een leuk idee.
Lie(f)s

astridpersons zei

fantastisch mooi, gelukkig zijn babys klein: kan iedereen mooi het mutsje van bovenaf zien (wel baby rechtop in buggy zetten)
groeten,
astrid

yvonnep zei

Ontzettend leuk! Het lijkt wel of er bovenop een laagje poedersneeuw zit en dat is heel passend voor zo'n lollig wintermutsje... wil ik ook leren breien.

Nandaaah zei

het is echt een geweldig leuk mutsje!!

mir zei

aaah heb je het patroon alsjeblieft? ik zoek me suf naar een babymutsjepatroon voor naalden 2,5 of 3. heb het halve internet al doorgeploegd en nog niks geschikts gevonden. dus als we nou heel lief kijken..?