maandag 17 juli 2006

Indiaantje spelen

clun forestNa een aantal pogingen, waarbij ik steeds met mijn hand klem kwam te zitten in de lus die je maakt bij het op de wijze van de Navajo's twijnen, is het dan toch gelukt. Nog maar eens het filmpje bekeken waarop het haarfijn wordt uitgelegd en eindelijk viel het kwartje (dat ik speciaal voor die gelegenheden bij me draag).
Nog niet perfect natuurlijk, zoals gewoonlijk, maar wel honderd gram achter elkaar!

6 opmerkingen:

astridpersons zei

ziet er in mijn ogen erg profi uit.

froukje zei

Heb het filmpje bekeken: wat leuk! Eigenlijk maak je een hele grote ketting van lossen zoals bij haken!
Jammer dat ik mijn spinnewiel heb weggedaan, want op een tol (waarmee ik alles doe) lukt dit denk ik niet: je hebt echt twee handen nodig!

Anoniem zei

nog even een leuk verfbadje en je kunt je eigen wol gaan verkopen, spannend hoor, en je gaat blijkbaar gewoon door met dit weer, pffffff

Berthi zei

Zonder verfbadje ziet het er ook prima uit!

zoetegoed zei

Erg mooi.
Ik vind het ook leuk om geverfde ruwe wol na het spinnen navajo te twijnen omdat je dan heel goed met de kleuren kan spelen. Door bewust langere of kortere lussen te maken kun je stukken kleur bij elkaar houden of juist niet. Snappie?

José zei

@ zoetegoed: ja, ik snap het! Nu de praktijk nog, want de lussen zijn niet altijd evenlang, of zo lang als ik ze wil. Nou zie je daar bij eenkleurige wol niet veel van, gelukkig!