maandag 21 mei 2007

Nog niet

Voor de Mittenskal begon ik een mogelijk volgend patroon proef te breien. Dat patroon klopte nergens, maar het idee was wel leuk. Uitgehaald, zelf bedacht hoe het beter kan en inderdaad, dit geeft lichte, luchtige en toch warme wanten. Hoe ze precies worden, zie je later pas ;-)
Het garen is uit de zelfgesponnen voorraad, is gemaakt van Kempisch heideschaap en Tiroler steenschaap en desondanks best zacht.

Design for a new Mittenskal project, result will be shown later.

3 opmerkingen:

astrid zei

die bogen sokken zien er interessant uit: ben benieuwd hoe dat gaat aflopen. En inderdaad: met zelfstrepend garen zou het patroon beter zijn uitgekomen, maar met dit garen zijn foutjes beter te verdoezelen ;-) En bamboenaaldjes van Opal? daar moet ik meer van weten: waar heb je die bemachtigd?

yvonnep zei

klopt het josé dat het heel gewone en heel simpele wanten zijn? Ik heb er nu een tijdje naar zitten staren maar ik zie geen bijzonderheden...???

José zei

@ yvonnep: ze zijn niet echt ingewikkeld, maar aan de andere kant zit een nu niet zichtbaar patroontje. Dat houdt de spanning erin ;-)
En de duim is vrij eenvoudig, zonder gaatjes, wel met een mooie meerdering en met een beetje vorm aan de top. De beschrijving daarvan kan ook handig zijn (worden, is nog niet af).