zondag 18 mei 2008

Ploeteren

oogjesBeer heeft intussen oogjes, maar zijn neus was mislukt, dus die doe ik nog een keer over.

Teddy has eyes now, but his nose looked so bashed that I took it off again. Will try again later.


dweilMijn aanstaande hoofddoek lijkt eigenlijk meer op een dweil in aanbouw. Manlief zei 'troostend' dat hij het niet op een dweil vond lijken en voegde daar snel aan toe dat het hem meer aan een jutezak doet denken. Volgende keer twee keer zoveel draden per centimeter rijgen en witter garen gebruiken, maar eerst dit afmaken. Wind ik de doek niet om mijn hoofd, dan gebruik ik hem gewoon als lap om dingen onder te verbergen die niet in de verleden tijd horen. Wordt het gewoon een teletijdmachinedoek.

My headscarf is not looking very pretty yet and I am afraid it never will. Too open, too drab. Next time I will use a whiter yarn and more threads per centimeter, this time I may just be weaving a drape to hide the 21st-century stuff in my basket from 'mediaeval' eyes.

5 opmerkingen:

astrid zei

wat is er mis met zijn neus? Hij ziet er nou zo lekker zielig uit: die moet geknuffeld worden.

Anoniem zei

Troost:Linnen kan prachtig bleken. Zie Spinboek van Meertens.
Het wordt mooier en zachter en witter door gebruik.
Gr. Constance

Anoniem zei

"teletijdmachinedoek"..... lovely !!

Tineke zei

Ach José jij hebt het zwaar: jute zak, dweil......... Maar in de pré(historie) was dit vast een wonderschone lap. ( alleen daar dragen ze geen hoofddoeken) Teletijdlap lijkt me ook wel een goeie. ( wel zonder tubbys)
groeten,
Tineke

yvonnep zei

teletijdmachinedoek: perfect. En wees maar blij dat het niet helemaal wit is, dat wordt maar vuil. Goeie gebruikskleur zo!