maandag 25 augustus 2008

Publiek gesponnen

klosje NBSGisteren vierden de samenwerkende duinboeren hun jubileum met een open dag. Daar horen natuurlijk bezienswaardige streekgenoten bij en daar vallen spinners dan weer onder. Deze keer waren we met ons drieën, met in totaal vijf spinnewielen, zodat er twee mogelijkheden voor het publiek waren om ook eens te proberen hoe dat nou gaat, spinnen. Mijn arme schippertje is een beetje mishandeld, maar heeft zich kranig gehouden, een paar kinderen die volgens hun ouders ongeconcentreerd waren, hebben zeer geconcentreerd en toegewijd lang geëxperimenteerd, en een van de bezoekende dames zien we vast nog wel eens terug, met haar eigen spinnewiel, dat alweer een tijdje naar haar staat te lonken.

Intussen was er ook nog tijd voor spinnen: na het leegtwijnen van twee klossen heb ik een stukje Nederlands bont schaap gesponnen. Niet zoals vorig jaar, toen ik steeds een stuk licht en een stuk donker achter elkaar recht uit de vacht spon, maar op tint uitgezocht bij elkaar gekaard, in dit geval lichtgrijs. Het blijft wat gemeleerd, dat is ook de bedoeling.

En intussen blijft iedereen de hele dag vragen waar Doornroosje zich toch aan prikte en mag ik dan steeds weer uitleggen dat dat de prins* was ;-)

Na afloop smaakte het broodje lamsshoarma weer heerlijk!

*Diverse meningen vind je hier en hier.

A day out, a day spinning on the farm. Big audience, most of them willing to try for themselves, so one of my wheels got a bit mangled, but survived bravely. And everyone keeps asking where the part is that brought 100 years of sleep upon Sleeping Beauty...

4 opmerkingen:

annita zei

dat klinkt gezellig!!

yvonnep zei

Wat een leuke links voor die sprookjes...

astrid zei

werd de wolleverancier weer tussen een broodje geplet: agressief volkje die spinners.

Lida zei

Spinnen is leuk, vooral als je de slag te pakken heb, dan gaat het steeds lekkerder. Zo krijg je aardig wat wol, het gaat niet snel, maar het is mooi.