zondag 14 juni 2009

Game Over

game over 7826axDrie maanden geleden begon in het Tilburgs Textielmuseum de tentoonstelling 'Knitted Worlds', waarvan Game On een onderdeel was. Vandaag was de laatste dag van de tentoonstelling en dus ook van het meebreiproject. Is het geslaagd? Dat hangt ervan af, wat de bedoeling was. In elk geval zijn een aantal leden van S'nB Tilburg een aantal weekends en doordeweekse dagen van de straat geweest, door bij het project aanwezig te zijn. De contacten met de bezoekers waren leuk en soms verrassend, en veel bezoekers namen voor een paar minuten (soms langer) de uitdaging aan om een paar naalden mee te prikken, terwijl de mededeling dat iemand vroeger altijd 'moest' breien en het nu dus beslist niet meer wilde ook nogal eens voorbij kwam. Samen breien, prettige ontmoetingen en wat reclame maken voor S'nB zijn dus zeker goed gelukt. Zoals je op de foto kunt zien is er ook een en ander aan creativiteit opgeborreld bij de bezoekers, zodat er breisels zijn gemaakt die niemand ooit verwacht had. Laat staan ontworpen voor het project...

game over 7824xDoordat het geheel een groot deel van de tijd eenzaam en alleen in de hal van het museum stond, wisten veel mensen niet wat de bedoeling was en is er dus in verhouding maar erg weinig van het ontwerp gerealiseerd. Jammer! De vrolijk gekleurde materialen gaan hoogstwaarschijnlijk terug naar waar ze vandaan kwamen: de zolder van het museum. Misschien komt er ooit een andere gelegenheid, waarbij ze wel goed tot hun recht komen.

Today was the last day of 'Knitted Worlds' and of the related project 'Game On'. Anne, the designer, and I met at the knitting table to finish off, but as there was hardly anything to be assembled, we decided there and then that the game was over.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ook ik was in 't museum. De tafel met "wol" was snel gevonden maar de bedoeling bleef voor ons echt een raadsel. We hebben toen maar een paar toertjes gebreid aan een werkje wat er lag.(moesten wel eerst 4 kleuren cones ontwarren).
En als je tijd hebt, zou je dan nog es willen schrijven wat het doel was?
Dank je.
Josephine

José zei

In de link naar 'game on' in mijn post kun je lezen wat de bedoeling was: de kleine figuurtjes in de glazen kubus vormden een maquette van de grote figuren die gebreid moesten worden aan de hand van de patronen uit de boekjes en pakketjes die op en bij de tafel lagen. Alle grote figuren bestonden uit kleine onderdelen, die aan elkaar gemaasd of genaaid zouden worden. Samen vormde dat dan spelmateriaal voor kinderen, maar zover is het dus niet gekomen.

Anoniem zei

O, zat het zo!
Dat was voor mij als argeloze, langskomende breister niet duidelijk.
Heb ik toch (en velen met mij) weer een kans gemist om mee te werken aan een kunststukje.
Josephine